Jag garvar läppen av mig åt Obama

Barack Obama

Min kollega & jag hyrde i våras ut två kontorsplatser till komikerna Magnus Betnér & Martin Soneby. När dessa herrar flugit över sina stålballar till New York för att köra stand up på engelska för en, föreställer jag mig, hyfsat kräsen Manhattanpublik, berättade Betnér efter att ha kommit hem att han kört ett gig på en klubb där han drog ett skämt om Barack Obama. Det var väldigt, väldigt kul. Skämtet. Men föll inte i särskilt god jord. Tyvärr får jag inte avslöja någonting om skojets karaktär förrän det sänts på teve. Så, högt skattade kollega, du måste ge dig till tåls.

Men tills vidare kan du läsa min text i dagens tidning om varför så få komiker skämtar om Barack Obama. Och varför ingen skrattar när det väl skämtas. Till min hjälp tar jag den svenska stand up-scenens mest utsökt råa löften – Jonatan Unge & Aron Flam, som får bidra med var sitt Obama-skämt. Ställ in dig på skrattfest, bäste kollega.

Annonser

juli 18, 2008. Etiketter: , , , , , , , . Politisk satir.

11 kommentarer

 1. Björn replied:

  Jag hittade en massa lyckade skämt om Obama med en gång på youtube:

 2. Arthur replied:

  Hans tal är löjligt pretentiösa. Folk skulle fnissa åt dem om han inte hade en sådan rockkonsertstämning på mötena.

 3. In absentia replied:

  Hej aaaron,
  Jag ställde nedanstående fråga på expressen.se men jag antar att det är större chans att du svarar här.

  Min fråga gäller artikeln http://www.expressen.se/ledare/1.1247629/en-fra-lag-som-funkar

  Aaron,
  Vad menar du med ”oskyldiga spaningsobjekt”? Är det om en oskyldig persons e-post granskas av en operatör hos FRA (alltså en människa) eller är det om en oskyldig persons e-post filtreras och granskas av FRA:s dator? I det första fallet är dina krav förenliga med FRA-lagen efter några justeringar, i det andra fallet måste FRA-lagen skrotas (då skulle alla svenskar få ersättning konstant eftersom våra mail kommer filtreras och granskas av FRA:s dator kontinuerligt)

 4. kamikazepiloten replied:

  Jag menar med ”oskyldiga spaningsobjekt” sådana som behandlats av en operatör hos FRA. Alltså personer som blivit föremål för manuell spaning och inte sådana vars kommunikation uteslutande filtrerats.

 5. In absentia replied:

  Tack för svaret Aaron,
  Det innebär att du ändrat inställning frågan ganska rejält. Du var betydligt mer oförsonligt i ett tidigare inlägg.

  https://kamikazepiloten.wordpress.com/2008/06/23/folkpartist-ar-du-inte-riktigt-klok/

  Då beskrev du Federleys ändringar som ”köttben” och ”kosmetika”. Nu kan du med en mindre ändring nöja dig. Jag tycker det är ok om folk ändrar sig och jag tycker det är bättre att göra det i en debattartikel än genom teater i riksdagen. Likväl är jag emot FRA-lagen. Det verkar som det är en naturlag att staten ska ha rätt att koppla in en dator i vårt kommunikationssystem och filtrera samtliga mail och sms. Vi som är emot denna tanke har fått ta någon form av ansvar att förbättra denna styggelse och nu tycker jag att du, Aaron, har fallit till föga. Det är synd.

 6. In absentia replied:

  Om jag får fortsätta med en kommentar du skrev till inlägget

  https://kamikazepiloten.wordpress.com/2008/06/23/folkpartist-ar-du-inte-riktigt-klok/

  Aaron Israelsson ”Tilläggen till lagen är, som någon uttryckte saken, att likställa med att ge en sexualförbrytare straffrihet mot att han använder kondom.”

  Jag tycker att ditt krav på att ”oskyldiga spaningsobjekt ska informeras” kan likställas med att den kondomförsedda sexualförbrytaren får straffrihet om han informerar brottsoffret om sin identitet i efterhand.

  Det finns säkert bättre liknelser, men dessa får övriga i blogosfären komma på.

 7. kamikazepiloten replied:

  Jag svarar ”In absentia” i en ny bloggpost: ”Borgfred om FRA”.

  https://kamikazepiloten.wordpress.com/2008/07/31/borgfred-om-fra/#comments

 8. Peter replied:

  Ha ha:)
  Är ni helt världsfrånvända!?

  Visserligen är det hemskt dålig rapportering av det amerikanska valet här i Sverige och det är även mycket annan information som aldrig kommer till Sverige.

  Men bor man i USA och har följt debatten inser man ju att landet behöver Barack Obama. Ja världen behöver honom. Därför USAs politik påverkar hela världen. Har man en idiot som redan innan Sept 11 bestämt sig för att gå in i Irak blir det farligt. Bush letade bara efter ett skäl. Och det blev sedan sept 11. Det här är ingen hemlighet i USA längre. Fd medarbetare har vittnat om detta.
  Bush administrationen har ställt till det både i landet och internationell.

  BA erbjuder något revolutionerande nytt och fräscht och framförallt en riktigt vettig politik. Han är en världsmedborgare och har ett tänk som man måste ha i en global värld. Allt annat är stenålder. Mc Cain vet t ex inte hur man använder en dator. Bara det!?

  Man tror inte det är sant att amerikanarna äntligen har vaknat upp. Man har ju trott att folket är korkat eftersom de valt Bush två ggr i rad. Dollarn har rasat, kriget har dödat civilbefolkningen i Irak, terrorismen har ökat, oljepriserna rasat i höjden och amerikanska soldater dör och skadas år ut och år in. Ekonomin har brakat och blir man sjuk i USA är det kört utan sjukförsäkring. Vid lågkonjunktur förlorar även de som haft en bra lön och försäkring till slut sn föräkring. Det är helt sjukt. Inget modernt land har det så.

  Kriget var ett brott och de ansvariga kan komma att ställas för rätta för krigsbrott. Det utreds just nu. Det är faktiskt en republikansk kongressman som driver det caset.

  Barack Obama var en av de få som verkligen talade mot kriget och förklarade varför. Han är klok, har omdöme. han är tredimensionell. Han är på grund av det även respekterad i båda läger, både bland demokrater, de oberoende politiska och bland många republikander. Come on, var lite seriösa istället för att envisas springa runt som ignorant barnungar:)

 9. kamikazepiloten replied:

  Eftersom ‘vi’ mycket riktigt är ”ignorant barnunge” kan ‘vi’ inte låta bli att påpeka att det är precis så här infantilt omdömet blir när man idkar svårt drabbande distanslöshet till en politruk med uppenbara Messiaskomplex:

  ”BA erbjuder något revolutionerande nytt och fräscht och framförallt en riktigt vettig politik. Han är en världsmedborgare och har ett tänk som man måste ha i en global värld. Allt annat är stenålder.”

 10. Viktor replied:

  Peter har helt rätt.

  Go Barack Obama!

 11. hej replied:

  är du en riktig kamikazepilot?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: